Zaakvoerder Marc Walpot van Signts aan het woord

28 november 2017

Sinds ASM en ESBI anderhalf jaar geleden de handen ineen sloegen, staat het nieuwe bedrijf Signts goed op de rails. “Dat biedt mooie kansen voor de toekomst”, benadrukt zaakvoerder Marc Walpot. “Door onze vereende krachten kunnen we echt een mooie rol gaan spelen in de ontwikkelingen op het gebied van signing.”

Die toekomst staat, als het aan Marc ligt, bol van innovatieve nieuwe technieken. Digitale beeldschermen gaan volgens hem een belangrijke rol spelen. “Ik denk dat de dynamische signalisatie de komende tijd een hoge vlucht gaat nemen. We bekijken nu hoe we daar op in kunnen spelen.”

Signts zaakvoerder Mark Walpot
Signts is klaar voor de toekomst
Marc Walpot, Zaakvoerder, Signts

Bouwbord met ingebouwd videoscherm

Vol enthousiasme schetst Marc hoe dat er volgens hem zou kunnen uitzien. “Ik stel me bijvoorbeeld voor dat het bouwbord van de toekomst een ingebouwd videoscherm heeft waar je in real-time kunt zien in welk stadium de bouw is, misschien met drone-beelden. Ook zal je zien dat de communicatie tussen zo’n bord en je telefoon belangrijk gaat worden. Ja, soms droom ik daar al van. Letterlijk!”

Communiceren met smartphone

Het blijft niet bij toekomstmuziek. Dat blijkt wel uit een project waar Signts al volop mee bezig is. Walpot: “De Corda Campus Hasselt heeft ons gevraagd om na te denken over hoe we de signing op het terrein op een heel nieuwe manier kunnen aanpakken. En dan bedoel ik niet in plaats van de gebruikelijke borden wat LED-panelen neerzetten. Het moet echt verder gaan dan dat. We onderzoeken nu hoe we wayfinding-toepassingen kunnen laten communiceren met de smartphone van de bezoeker, zodat hij/zij door interactieve schermen wordt begeleid van baken naar baken.”

Groene richting opsturen

De toekomst van signing is volgens Marc niet alleen digitaal, maar vooral groen. ”Ook op het gebied van duurzaamheid zijn we flinke stappen aan het zetten. Een van onze verkoopargumenten was altijd al dat we borden kunnen komen ophalen en zorgen voor recycling. Ik ben nu bezig het bedrijf nog meer een groene richting op te sturen. De palen die we in de grond steken voor bouwborden zijn tegenwoordig bijvoorbeeld behandeld met biologisch afbreekbare stoffen. Nu willen we onder meer de trend gaan zetten naar biologisch afbreekbare folies. Daar lopen nu proeven mee. We willen natuurlijk wel zeker weten dat we dezelfde kwaliteit kunnen bieden.”

Duurzame partner

Signts moet echt een duurzame partner worden, vindt de zaakvoerder. “Daarmee helpen we ook onze klanten om zich groen te profileren. Toch is duurzaamheid voor mij beslist geen marketingstunt: Ik ben altijd al een groene jongen geweest. Maar wel rationeel. Het moet zin hebben. Ik ben geen bomenknuffelaar.”