Signing is mensenwerk

14 december 2017

De job van medewerkers boekhouding & administratie Rita Loiacono en Anita Vanrusselt

Door de samensmelting van ASM Lettershop en ESBI Belgium zijn ook onze teams samengevoegd. Dat betekent nieuwe collega’s, nieuwe klanten en soms een andere manier van werken. Hoe beleven onze vakmensen de krachtenbundeling? We vroegen het ze op de man of vrouw af. Deze keer Rita Loiacono en Anita Vanrusselt van de afdeling administratie en boekhouding.

Oh, doen jullie dat ook? Dat horen we vaak hier.
Rita Loiacono en Anita Vanrusselt, Boekhouding & administratie, Signts
Signing is mensenwerk

“De organisatie is strakker geworden”

Als u belt met Signts of bij ons binnenloopt, is de kans groot dat u als eerste te woord wordt gestaan door Rita Loiacono of Anita Vanrusselt. Samen vormen ze de afdeling boekhouding & administratie. Hoe ziet hun werkdag eruit? En wat merken ze van de samensmelting van ASM en ESBI Belgium?

Klanten van het voormalige ESBI Belgium kennen Rita en Anita ongetwijfeld al van hun hartelijke begroeting vanachter de balie bij de ingang. “Maar we doen natuurlijk veel meer”, zegt Anita, die al sinds 2001 op haar post zit. Ze doet een greep uit de dagelijkse werkzaamheden: “Aankoopfacturen inboeken, de btw-afsluiting, contact met verzekeringsagenten, briefwisseling met leveranciers, verlofdagen bijhouden, bestellingen doen, bestuurderskaarten aanvragen. Heel divers, dat vind ik erg leuk aan mijn werk. Wat nog meer leuk is? Mijn collega Rita natuurlijk!” Die bevestigt dat de sfeer op de administratie uitstekend is: “We zitten hier goed met z’n tweeën!”

Flinke uitbreiding van het takenpakket

Rita (ook in dienst van ESBI Belgium sinds 2001) heeft trouwens nog wel iets aan de lijst met werkzaamheden toe te voegen: “We doen ook de uitgaande facturen. En niet onbelangrijk: sinds kort is ook de boekhouding van ASM Lettershop erbij gekomen. Dat was natuurlijk best ingrijpend. Het was een hectische periode, na het samengaan van de twee bedrijven. Ik had op een gegeven moment zelfs twee pc’s met verschillende toetsenborden: AZERTY en QWERTY”, lacht Rita. “Dat was vrij verwarrend.”

Strakkere organisatie

Inmiddels hebben de receptionistes hun draai weer helemaal gevonden. De positieve gevolgen van de samensmelting worden steeds meer zichtbaar, ook op de administratie. “De organisatie is strakker”, zegt Anita. “Dat merk je bijvoorbeeld alleen al aan het feit dat de zaakvoerder nu elke dag hier aanwezig is. Als er iets is kan je meteen bij hem aankloppen.”

Echt elke signing-oplossing

En ook klanten plukken vruchten van de veranderingen, merken ze achter de ontvangstbalie. “ We spreken natuurlijk veel klanten, aan de telefoon of aan de receptie. Nu kunnen ze echt voor elke signing-oplossing bij ons terecht. We merken dat mensen daar prettig door verrast zijn. ‘Oh, doen jullie dat ook?’ Dat horen we vaak hier.”